Zink - Kp zinktillskott, mineraler och vitaminer billigt online
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Zink

Zink är en nödvändig mineral och antioxidant som behövs för bland annat muskeluppbyggnad och upprätthållande av normala testosteronnivåer men även för ämnesomsättningen och immunförsvaret. Faktum är att det är en av de viktigaste mineralerna om du tränar hårt och vill maximera din muskeltillväxt men även fettförbränning. Hos oss hittar du flertalet zinktillskott som alla håller hög kvalitet!
SOLID Nutrition Zinc, 90 caps
ZINC är ett mineraltillskott med hela 25mg aktivt zink per kapsel! Zink bidrar bland annat ti...
99 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Zinc, 25 mg, 90 caps
Kapslar med zink som effektivt tas upp i kroppen!
79 kr
Kp!
Info
Pureness Trippel Zink, 60 caps
20
Trippel Zink är ett kosttillskott från Pureness med tre former av biotillgängligt z...
103 kr (129 kr)
Fairing Zink, 100 caps
20
Fairing Zink är ett mineraltillskott innehållandes 30 mg aktivt zink per kapsel i lä...
103 kr (129 kr)
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Zinc, 90 caps
10
ZINC är ett mineraltillskott med hela 25mg aktivt zink per kapsel! Zink bidrar bland annat ti...
178 kr (198 kr)
Scitec Nutrition Zinc, 100 tabs
Zink-tabletter med 25 mg per tablett från Scitec Nutrition. För normal proteinsyntes, fe...
79 kr
Kp!
Info
Elit Nutrition Iron + Zinc, 60 caps
Järn + Zink från Elit Nutrition ger dig en hög dos av nödvändiga minerale...
149 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Zinc, 90 caps
20
ZINC är ett mineraltillskott med hela 25mg aktivt zink per kapsel! Zink bidrar bland annat ti...
317 kr (396 kr)
8 x SOLID Nutrition Zinc, 90 caps
30
ZINC är ett mineraltillskott med hela 25mg aktivt zink per kapsel! Zink bidrar bland annat ti...
554 kr (792 kr)


Köp kosttillskott med zink hos Tillskottsbolaget


Vad är Zink och varför behöver vi det?

Zink är en mineral som är involverad i tusentals av funktionerna i kroppen. Vi finner zink naturligt i kött, mejeriprodukter, fullkornsprodukter och inälvsmat. Även musslor, nötter och ost.

Zink är bland annat viktigt för celldelningen, ämnesomsättningen och hormonregleringen. Zink är även en antioxidant, motverkar oxidativ stress och har en viktig funktion för immunsystemet. Kort och gott behövs zink för nästan alla ämnesomsättnings-processer. Utöver detta behövs det även för att bibehålla en normal synförmåga, hud, hårt naglar och benstomme.

Zinkbrist

Ett för litet intag av Zink kan visa sig i form av hudförändringar, minskad aptit och/eller försämrad sårläkning. Andra symptom är blodbrist, depression, aggression, irritation, högt blodtryck, långvarig träningsvärk och tillväxthämning hos barn. Känner du igen dig i ett eller flera av dessa symptom bör du se över ditt zinkintag och överväga om du kanske bör ta ett tillskott av mineralen.

I riskgrupp är personer som lider av tarmsjukdomar eller mer vanligt; glutenintolerans. Detta beror på att tarmen har relativt svårt att ta upp mineralen, framförallt vid tarmsjukdomar eller glutenintolerans när tarmen inte fungerar normalt. Även personer som äter en strikt vegetarisk- eller vegansk kost löper en högre risk för att drabbas av zinkbrist.

Faktum är att zinkbrist även kan förekomma hos hårt tränande personer. Detta beror i synnerhet på att man svettas mycket när man tränar hårt. Då förlorar du mycket zink, via svetten.

 

Zinkbrist hos män

Hos män kan en brist på zink leda till specifika konsekvenser, ibland redan vid en mindre eller måttlig brist. Till exempel minskade testosteronnivåer i kroppen. Detta kan i sin tur påverka bland annat muskeluppbyggnaden. Faktum är att testosteronproduktionen är beroende av zink, och vice versa. Du kan läsa mer om Muskelökning HÄR. Ytterligare ett symptom på zinkbrist hos män specifikt är en försämrad spermaproduktion. Såväl prostatakörtelns funktion som reproduktionsförmågan påverkas vid en brist på zink.

 

Zinkbrist hos kvinnor

Det är framförallt under graviditet och/eller amning som kvinnor anses vara i riskgrupp för att drabbas av zinkbrist. Detta då såväl barnet som mamman påverkas av en brist på zink. Det är bland annat viktigt för bildandet av tänder och benstomme hos barnet. Ammande kvinnor och kvinnor med riklig menstruation är också i riskgrupp för brist på Zink. Även vid användande av preventivmedlet kopparspiral finns det en risk för zinkbrist hos kvinnor. Detta beror på att ett överskott av koppar kan påverka kroppens förmåga att ta upp zink. Zink och koppar är så kallade antagonister.

 

Zinktillskott

Hos oss hittar du flertalet zinktillskott i olika former som alla håller hög kvalitet. Zink finns att köpa i sin renaste form, det vill säga i ett kosttillskott enbart innehållandes zink. Sedan finns det tillskott av zink som även är berikade med C-vitamin till exempel. Det finns även tillskott av zink i form av ZMA. ZMA är ett tillskott innehållandes både Zink och Magnesium. Du kan läsa mer om ZMA HÄR.

Hur mycket zink per dag?

Enligt livsmedelsverket är den rekommenderande dagliga dosen 7 mg för kvinnor, 9 mg för män samt gravida och 11 mg för ammande. Den övre gränsen för ett säkert intag av zink är, för vuxna, 25mg/dag.

Köp nu. Betala senare med Klarna.