Glutamin - Köp glutamin för tarmen billigt - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter i kassan
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter i kassan! Poäng på alla köp!

Kategorier

Glutamin

Glutamin är en icke-essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen inte själv kan syntetisera denna. Detta är den aminosyra som förekommer i absolut störst omfattning i muskulaturen och också den som omsätts mest och snabbast av dem alla. Mängden glutamin i kroppen minskar då den utsätts för stress i form av till exempel hård träning eller sjukdom och supplementering med nämnda aminosyra har på senare tid blivit mycket populär både bland kroppsbyggare och personer som värnar om sin allmänna hälsa eller kämpar med magbesvär av något slag.

Köp glutamin hos Tillskottsbolaget

Glutamin behövs för att upprätthålla ett fungerande immunförsvar och god mag- och tarmhälsa, men kanske mest intressant här och nu är dess positiva inverkan på muskelproteinsyntesen. Glutamin har visat sig kunna reducera oxidationen av leucin, en av de tre grenade essentiella aminosyrorna (BCAA), och därigenom understödja dess effekt i muskelcellerna. Leucin är en av de aminosyror med absolut störst relevans för muskeltillväxt.


Främjar glutamin muskeltillväxt?

Glutamin är den av alla fria aminosyror som förekommer i allra störst utsträckning i kroppen och detta främst i skelettmusklerna (vilka innehåller cirka 60% av den totala mängden), hjärnan, levern och magen. Denna aminosyra bidrar bland annat till produktionen av andra aminosyror och reglerar glukosnivåerna i muskelfibrerna genom att förbättra inlagringen av glykogen i såväl muskler som lever efter träning. Glykogen är det huvudsakliga bränslet vid högintensivt arbete.

Glutamintillskott är populärt bland personer som är mycket fysiskt aktiva, i synnerhet bland uthållighetsidrottare, detta då glutaminnivåerna i blodet reduceras vid mer långvariga aerobiska träningspass. Ett ökat intag av glutamin kan eventuellt minska och motverka skada på de immunceller som uppstår under kardiovaskulär träning som pågår under en längre tid.

När organismen utsätts för stress av olika slag frisätts hormonet kortisol, ett steroidhormon som sänker glutaminnivåerna. Vid sidan av krävande fysiskt arbete kan till exempel sjukdom eller operation också utgöra möjliga stressfaktorer och därmed leda till förhöjd kortisolutsöndring.

I styrketräningssammanhang är tillskottet intressant främst då det understödjer reparation och återhämtning av musklerna efter träning. Det är inget effektivt tillskott vid kortvarig intensiv styrketräning men ett flertal studier har kunnat fastställa dess positiva effekter på bland annat hormonproduktionen, främst i egenskap av förelöpare av tillväxthormon (GH – growth hormone), som i nästa steg understödjer muskeltillväxt.

Tack vare att glutamin stimulerar de hormoner som bidrar till muskeluppbyggnad och därigenom ökar glykogeninlagringen i muskulaturen efter träning kan det i förlängningen anses vara ett muskelbyggande tillskott. Detta kan naturligtvis inverka positivt även på prestationsförmågan.
Viss forskning vill också mena att glutamin bidrar till att öka förbränningen, vilket innebär att personer som önskar hålla koll på eller minska midjemåttet kan göra klokt i att kasta ett öga åt detta håll.


Glutamin vid magbesvär

Denna aminosyra främjar inte bara uthållighet och muskeltillväxt utan den har ett brett spektra av användningsområden. Glutamin har en väldokumenterad positiv inverkan på vissa magbesvär och inte minst kan detta vara intressant för högpresterande atleter då tarmfunktionen kan ta skada av en särskilt proteinrik kost. Dessutom fungerar det som en källa för colonocyter i tjocktarmen, förhindrar att negativa bakterier sprider sig och bidrar därigenom till en friskare tarmflora.
Genom att hjälpa till att minska tarmens genomsläpplighet kan supplementering med glutamin hjälpa även vid läckande tarm, vilket är ett tillstånd som innebär att de molekyler i maten vi äter som inte kunnat brytas ner ordentligt kan ta sig från tarmen ut till blodbanan och där ge upphov till en rad olika besvär.När och hur mycket bör man ta?

Det finns inga exakta riktlinjer eller regler när det gäller intaget av glutamin. Du kan ta det när som helst på dagen och störst effekt tycks uppnås om det tas på tom mage. Doser på omkring fem gram glutamin en till fyra gånger om dagen är vad många tillverkare rekommenderar, men mängden är naturligtvis avhängig supplementeringens själva syfte. Glutamin är ett naturligt ämne och därmed inte giftigt, men att överskrida tillverkarnas respektive doseringsrekommendationer bör naturligtvis göras med aktsamhet, om det bör göras över huvud taget.

Läs mer
2 x Mutant Core Series Glutamine, 300 g
50
Oslagbart erbjudande på 100% rent Glutamin från Mutant!
249 kr (498 kr)
Mutant Core Series Glutamine, 300 g
Mutant L-glutamin fyller på glutaminnivåerna för en förbättrad muskelrepa...
249 kr
Köp!
Info
DY Nutrition The Glutamine, 300 g
20
The Glutamine är utformad för att fylla på med kroppens mest omsatta aminosyra efte...
127 kr (159 kr)
Star Nutrition L-Glutamine, 400 g
Star Nutritions nya L-Glutamin håller absolut högsta kvalitet med en renhet på 99,3...
149 kr
Köp!
Info
Optimum Nutrition Glutamine Powder, 1000 g
L-Glutamin kan minska muskelömhet, träningsvärk och återuppbygga muskelvä...
529 kr
Köp!
Info
Redcon1 Glutamine, 60 serv.
100% rent glutamintillskott från Redcon1.
249 kr
Köp!
Info
OLIMP Glutamine Mega Caps 1400, 120 caps
Högkvalitativt glutamin i kapselform!
159 kr
Köp!
Info
Swedish Supplements L-Glutamine 100%, 400 g
100% rent L-Glutamine från Swedish Supplements! L-Glutamine är kroppens mest omsatta ami...
249 kr
5% Nutrition CORE L-Glutamine 5000, 60 serv.
Glutamin av högsta kvalitet från 5% Nutrition.
279 kr
Köp!
Info
Elit Nutrition 100% Pure L-Glutamine, 500 g
ELIT L-glutamine innehåller 100% rent L-glutamine. ELIT L-glutamine hjälper dig att snab...
269 kr
Fairing L-Glutamin, 500 g
100% rent glutaminpulver från Fairing Sports Nutrition.
299 kr
Köp!
Info
Scitec Nutrition L-Glutamine, 300 g
100% rent Glutamin från Scitec Nutrition!
199 kr
Köp!
Info
Chained Nutrition Pure L-Glutamine, 500 g
Rent glutamintillskott för återhämtning, muskeluppbyggnad och immunförsvar.
229 kr
Köp!
Info
BSN Glutamine, 309 g
29
BSN
Glutamine DNA, ett kosttillskott från BSN, innehåller 5 000 mg rent glutamin per skopa.
199 kr (279 kr)
Köp!
Info
Scitec Nutrition L-Glutamine, 600 g
100% rent Glutamin från Scitec Nutrition!
349 kr
Köp!
Info
Olimp Glutamine Mega Caps 1400, 300 caps
Glutamine Mega Caps 1400 har en hög koncentration av L-Glutamin. Varje kapsel innehåller...
379 kr
Köp!
Info

Köp nu. Betala senare med Klarna.