Handledslindor - Trningstillbehr
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Handledslindor - Wrist Wraps

Tränar du ofta, och dessutom lyfter ganska tungt? Då kan det vara bra att tänka långsiktigt och förebygga oönskade skador. Ett par handledslindor, även kända som wrist wraps, kan till exempel vara en bra investering. Handledslindor virar du enkelt runt om handleden och fäster, vanligtvis med hjälp av kardborreband. De ger bra support, stöd och skydd. Här hittar du kvalitativa handledslindor från flera olika märken, i olika längder, färger, tjocklekar, modeller och prisklasser. Köp dina handledslindor hos oss på Tillskottsbolaget!

Gasp Hardcore Wrist Wraps, black/grey
Undvik onödiga skador med rejäla handledsskydd från GASP! Sköna, enkelt juster...
249 kr
Kp!
Info
Gorilla Wear Gear Wrist Wraps Basic, black
Stabila handledslindor för optimalt stöd och prestation vid tunga träningspass!
149 kr
Gasp Hardcore Wrist Wraps, black
Undvik onödiga skador med rejäla handledsskydd från GASP! Sköna, enkelt juster...
249 kr
Kp!
Info
GASP World Off Wrist Wraps, snow camo
18" handledslindor från GASP för excellent stöd vid tunga lyft! World Off Wrist Wra...
299 kr
Kp!
Info
Better Bodies Camo Wrist Wraps, dark camo
Handledsskydd
Praktiska och snygga!
299 kr
Kp!
Info
GASP Branch 18' wrist wrap, black, OS
Dessa Wrist Wraps från GASP är speciellt framtagna med hjälp av Branch Warren! Anpa...
299 kr
Kp!
Info
Better Bodies Wrist Wraps 18
Snygga handledsstöd i starka färger. Minska skaderisken!
249 kr
Kp!
Info
Nordic Training Gear Wrist Wraps black/blue, 60 cm
Extra breda och tjocka handledsstöd, för maximal prestation. Speciellt utvecklade fö...
249 kr
Nordic Training Gear Wrist Wraps black/blue, 40 cm
Extra breda och tjocka handledsstöd, för maximal prestation. Speciellt utvecklade fö...
249 kr
Better Bodies Women's Wrist Wraps, hot pink
Handledsskydd från Better Bodies med en mer feminin touch! Womens Wrist Wraps erbjuder optima...
249 kr
Nordic Training Gear Wrist Wraps, 100 cm
Extra breda och extra tjocka, för maximal prestation. Speciellt utvecklade för krop...
249 kr
Nordic Training Gear Wrist Wraps black/blue, 100 cm
Extra breda och tjocka handledsstöd, för maximal prestation. Speciellt utvecklade fö...
249 kr


Köp handledslindor hos Tillskottsbolaget

Vad är handledslindor?

Handledslindor kan också kallas för handledsstöd, handledsskydd, eller på engelska; wrist wraps. Betydelsen av de olika benämningarna kan skilja sig något, men principen är snarlik.

Handledslindor är ett mycket populärt träningstillbehör som du med största sannolikhet sett någon på gymmet använda. De stabiliserar dina handleder och får ett bra stöd, utan att rörelsen i övningen påverkas. Det är framförallt vid alla pressövningar som risken att handleden belastas felaktigt är som störst och alltså även i just dessa övningar ett par handledslindor kan vara bra. Till exempel vid tung axelpress eller bänkpress.

 

När ska man använda handledslindor?

Handledsstöd ger som sagt ett bra skydd vid tung gymträning. De används med fördel under pressövningar så som bänkpress och axelpress, men kan även användas i andra övningar där handlederna behöver stabiliseras lite extra. Handledslindor kan inte bara användas i förebyggande syfte, utan även när du på något sätt redan skadat handleden. Likt de flesta skador är rehabiliteringen vid handledsskador väldigt viktig och genom att använda ett par handledsstöd kan läkningen påskyndas!

 

Det finns ytterligare fler tillfällen, förutom på gymmet, där du med fördel kan använda ett åar handlesstöd. Till exempel om du har ett arbete där dina handleder får ta mycket stryk, ofta tyngre, mer fysiska arbeten. Då kan ett par handledslindor vara ett bra skydd! Även du som sitter mycket vid datorn och/eller ett tangentbord, jobbar mycket i trädgården eller på andra sätt belastar handlederna mycket och ofta, kan gynnas av att använda ett par handledslindor.

 

Hur använder man handledslindor?

Wrist Wraps kommer i flera olika modeller, storlekar och längd. De flesta spänner du med hjälp av ett kardborreband och kan alltså enkelt justeras utefter just din handled. Majoriteten av handledslindorna på marknaden har en liten ögla för tummen, detta för att det ska gå enkelt att sätta på skydden och även se till att de sitter där de ska. Detta, att handledsskydden sitter där de ska, är oerhört viktigt. De ska sitta stabilt, men inte så hårt att det skaver, gör ont eller begränsar din rörlighet i handleden.

Vad finns det för fördelar med handledslindor?

Fördelarna med att använda ett par handledslindor är flera. Tränar du på gym? Tränar du ofta? Och tränar du tungt? Då rekommenderar vi definitivt att du införskaffar ett par handledslindor. Särskilt bra är de att använda Wrist Wraps vid pressövningar och lyft ovanför huvudet. Detta för att pressen på handlederna då är som störst och risken för felbelastning som störst.

 

Förutom att handledslindor kan minska risken för att belasta handlederna fel vid tung träning på gym, kan de även underlätta rehabilitering efter en skada. Har du skadat handleden eller handlederna, kan ett par handledslindor hjälpa dig återhämta dig snabbare. De ger stöd och avlastar trycket på handleden.

Köp nu. Betala senare med Klarna.