Brainboosters ? kosttillskott för ett bättre fokus
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Brainboosters - kosttillskott för ett bättre fokus

Känner du dig ofta trött och okoncentrerad? Saknar du energi och har svårt att fokusera på uppgiften framför dig? Det kan vara dags att prova en brainbooster. Det hörs nästan på namnet vad en brainbooster är, eller hur? Det är ett kosttillskott som boostar din hjärna och ökar din prestationsförmåga, ditt fokus och din vakenhet. Brainboosters är vanligtvis inte framtagna för en specifik målgrupp utan passar alla som vill reducera sin trötthet, öka sitt fokus samt stödja och bibehålla den kognitiva förmågan. Kosttillskottet är populärt hos bland annat studerande och gamers. De många fördelar som brainboosters har uppskattats också av atleter och motionärer som tränar mycket. I den här artikeln svarar vi på frågor som till exempel: Vad är brainboosters? Vad innehåller de? Och vem kan använda den här typen av kosttillskott? Fortsätt läsa för att lära dig mer om detta nootropiska komplex!

Brainboosters - kosttillskott för ett bättre fokus

Produkter i inlägget

Star Nutrition Nootropics Night, 60 caps
Nootropics Night är en sovprodukt från Star Nutrition. Den består av en genomtä...
399 kr
Köp!
Info
Sportlab Focus, NOO-PEPT, 90 caps
20
Sportlab Focus är den perfekta produkten för dig som kräver full fokus i din vardag!
199 kr (249 kr)
Köp!
Info
Sportlab Limitless, 60 caps
25
Limitless är ett kosttillskott som innehåller en noga utvald kombination av ingredienser...
299 kr (399 kr)
Köp!
Info
Aware Nutrition Brain Booster, 90 caps
Aware brain-booster innehåller en kombination av ingredienser som kan boosta din mentala pres...
249 kr

Vad är en brainbooster?

 Brainboosters är ett samlingsnamn på kosttillskott som kan hjälpa dig att bli piggare samt öka ditt fokus och din koncentration. Vi har alla perioder när vi känner oss trötta och hängiga. Du kanske har mycket att göra på jobbet eller i skolan, eller så vill du prestera riktigt bra när du gejmar eller när du är på gymmet. Det här kosttillskottet kan då på ett naturligt sätt boosta din hjärna genom att minska din trötthet och hjälpa dig att fokusera. När ditt fokus ökar förbättras din prestation och du kan enklare uppnå de mål du strävar efter. En brainbooster kan göra dig redo för alla utmaningar i ditt liv genom att skärpa minnet, uppmärksamheten och motivationen och reducera trötthet, stress och utmattning.
 

Vem kan använda brainboosters?

 Alla som vill öka sin koncentrationsförmåga, få ett bättre fokus och känna sig vaken och pigg kan prova brainboosters. Den här typen av supplement är ofta inte framtagen för att passa en specifik målgrupp utan riktar sig till alla som vill öka sin mentala förmåga. Det finns dock kosttillskott som är utvecklade för en specifik grupp, till exempel gamers. Dessa uppiggande preparat kan så klart också användas av andra med gott resultat.
 
Många gamers använder alltså brainboosters för att känna sig mer fokuserade och koncentrerade under gejmandet. Supplementet är också populära hos studenter som vill öka sin mentala prestationsförmåga och sin kognitiva förmåga inför ett prov eller en tenta. En annan grupp som uppskattar den här typen av prestationshöjare är alla som tränar mycket. En brainbooster kan nämligen hjälpa till att öka fokuset under träningspassen. Personer med krävande jobb med långa och tuffa arbetsdagar uppskattar också den här produkten.
 

Vad innehåller en brainbooster?

 Brainboosters innehåller noga utvalda ingredienser som på olika sätt boostar din hjärna och hjälper dig till större vakenhet. De kan på olika sätt ge dig bättre koncentrationsförmåga och ett större fokus. Det finns många olika varianter på marknaden och innehållet varierar från produkt till produkt. Många ingredienser återkommer dock i flera produkter.
 
I många brainboosters kan du till exempel hitta vitamin B12 och vitamin B6. De är viktiga för cellernas ämnesomsättning och hjälper kroppen till en normal mental funktion. Vitamin B är nödvändiga för att din hjärna ska fungera optimalt. Det är därför inte alls konstigt att de flesta nootropiska komplex innehåller olika vitamin B, bland annat vitamin B6 och vitamin B12. De hjälper dig att hålla fokus och ökar din vakenhet så att du känner dig mindre trött och utmattad. En annan viktig B-vitamin är vitamin B5 eller pantotensyra som den också kallas. Vitamin B5 finns i en del tillskott för sin goda förmåga att öka kroppens mentala prestation. Andra vitaminer som kan finnas i den här typen av supplement är till exempel vitamin C, vitamin D och vitamin E.
 
Ashwaganda och koffein finns också i många brainboosters. Ashwaganda har använts i över fyra tusen år inom den ayurvediska medicinen för att öka kroppens uthållighet och styrka. Örten kan nämligen påverka stresshormonet kortison och fungerar därför som en stresskontroll genom att öka kroppens motståndskraft mot just stress. Ashwaganda fungerar också uppiggande och luststimulerande. Ibland kallas ashwaganda för den intelligenta örten just för att den har så många positiva effekter och helt enkelt hjälper kroppen där kroppen behöver hjälp. Ashwaganda kan till exempel ge:
 
  • ett ökat lugn
  • en bättre sömn
  • ett större fokus och minne
  • ett mer balanserat känsloliv
  • en aktivare återhämtning.
 
Ashwagandha kallas ibland också för indisk ginseng eller vinterkörsbär. Carl von Linné kallade växten för Withania somnifera just för dess goda egenskap att ge en bättre sömn. Det är främst i växtens rot som man hittar de hälsofrämjande egenskaper som gjort ashwagandha så uppskattad och populär.
 
Många vet av egen erfarenhet att koffein kan öka både vakenheten, uppmärksamheten och prestationsförmågan. Många förknippar koffein med kaffe, och det är helt rätt. Koffein finns i kaffe, men också i bland annat mörk choklad och te. Och så i många brainboosters! Koffein absorberas snabbt av kroppen och ger kroppen en kick genom att stimulera det centrala nervsystemet. Många upplever direkt att de blir piggare men också att koffeinet påverkar musklernas uthållighet och styrka. Koffein kan också förbättra kroppens koordination och faktiskt också öka förbränningen. Vill du uppleva koffeinets positiva effekter kan ett prestationshöjande tillskott som innehåller koffein vara ett mycket bra alternativ.
 
Ett annat örttillskott som finns i många brainboosters är ginseng. I Asien har ginseng länge ansetts kunna förlänga livet. I brainboosters används dock ginseng för sin förmåga att kunna minska trötthet, stärka kroppens immunförsvar samt öka den fysiska och den mentala prestationsförmågan. En del prestationshöjare innehåller också rosenrot som är känd för sina uppiggande egenskaper. Rosenrot hjälper också kroppen att anpassa sig till stressiga situationer och används därför för att minska stress och oro, trötthet och utmattning.
 

Vilka effekter kan du få av brainbooster?

 
En brainbooster kan ha många olika positiva effekter på hjärnan och kroppen. Vilka effekter beror bland annat på kosttillskottets ingredienser. Alla varianter innehåller noggrant utvalda ingredienser som på olika sätt motverkar trötthet och känslan av att vara utmattad. Du kan till exempel uppleva att du får mer energi och ett större fokus. Du kan också få ett bättre minne och en ökad kognitiv förmågan. Du får helt enkelt en skarpare tankeförmåga när du använder brainboosters.
 

När ska man använda brainboosters?

 Det finns många tillfällen när du kan känna att du behöver ett större fokus och en bättre koncentrationsförmåga. Många använder brainboosters för att göra träningstillfällena på gymmet så effektiva som möjligt. Den här typen av prestationshöjande kosttillskott passar också bra att använda för alla som har långa och krävande dagar i skolan eller på arbetet. Även många gamers har upptäckt de många positiva egenskaper som brainboosters har. Vill du prestera bättre i gamingvärlden, på gymmet, på jobbet eller i skolan kan ett tillskott med uppiggande effekt alltså hjälpa dig att öka din prestation och ge ett större fokus. Perfekt när du känner stor press inför ett prov, ett tentamenstillfälle eller en annan stor uppgift! Brainboosters kan underlätta ditt liv på flera sätt.
 

Hur ska brainboosters doseras?

 Du ska alltid följa den rekommenderade doseringen som står på förpackningen. Ett kosttillskott ska aldrig överdoseras. Det kan medföra hälsorisker. De flesta brainboosters kommer som kapslar och en normal dosering är mellan en och tre kapslar per dag. Tänk också på att ett tillskott aldrig ska ersätta en varierad och balanserad kost. En brainbooster ska alltså kombineras med en i övrigt bra kost och en hälsosam livsstil. Är du gravid eller ammar ska du vara extra noga med att läsa produktens rekommendationer. Rådfråga gärna din läkare eller barnmorska om du är osäker. Det samma gäller dig som lider av en sjukdom eller behandlas med ett läkemedel. Kosttillskott ska alltid förvaras så att barn och husdjur inte kan komma åt dem.
 

Vilken brainbooster ska man välja?

 Det finns flera olika brainbooster att välja mellan på Tillskottsbolaget. Innehåll och dosering skiljer sig mellan de olika produkterna. En del innehåller koffein, andra inte. En del är rika på vitamin B och andra fokuserar mer på till exempel ashwaganda eller ginseng. De flesta prestationshöjande kosttillskott har dock en blandning av ingredienser för att passa olika typer av människor. Genom att prova olika nootropiska komplex kan du hitta den produkt som ger dig bäst effekter och som gör att du känner dig vaken, pigg och utvilad och som ger dig en bättre motivations- och koncentrationsförmåga. Är du överkänslig mot en eller flera ingredienser i en brainboosters bör du välja en annan produkt.
 

Prova en brainbooster

 För att må riktigt bra måste du ha ordning både på din kropp och din hjärna. När du gör olika övningar på gymmet är det inte bara rätt teknik och muskelstyrka som behövs, du behöver också vara fokuserad och koncentrerad så att du kan aktivera rätt muskelgrupper vid rätt tillfälle. Detta gäller så klart inte bara när du är på gymmet utan också i din vardag – på jobbet, i skolan eller om du gejmar. Hjärnan måste samarbeta med dina muskler för att din prestation ska bli så bra som möjligt och för att du ska uppnå det resultat du önskar. En brainbooster innehåller aktiva ingredienser som kan ge dig den där energikicken du behöver för att du ska kunna prestera på topp och kan hjälpa dig att känna dig vaken och pigg. Den kan öka ditt fokus och din koncentrationsförmåga och ge dig mer energi och uthållighet. Med en brainbooster kan du stödja och bibehålla din kognitiva förmåga. Välkommen att beställa brainboosters på Tillskottbolaget!

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se