EAA - Köp EAA (Essential Amino Acids) online - Tillskottsbolaget

EAA

EAA står för Essential Amino Acids (essentiella aminosyror) och refereras ofta till som musklernas byggstenar. Tillskott med EAA utgörs av de livsnödvändiga nio aminosyrorna som kroppen inte kan syntetisera för egen maskin, varför de kallas just essentiella. Det är med andra ord viktigt att vi får i oss dessa antingen via kosten eller i form av kosttillskott.
Köp EAA hos Tillskottsbolaget
Till de nio essentiella aminosyrorna hör leucin, lysin, fenylalanin, valin, treonin, isoleucin, metionin, histidin och tryptofan. Jämfört med större kvantiteter helprotein, till exempel vassle (även känt som Whey), har även små mängder EAA-tillskott visat sig kunna leda till märkbart förhöjd proteinsyntes. För att skapa bästa tänkbara förutsättningar för musklerna att växa kompletteras lämpligen en välbalanserad kosthållning med denna muskelbyggande prick över i:et.
Tillskottet tas antingen under träning för att ge musklerna lite extra skjuts eller utspritt över dagen. Viktigt är att ta aminosyrorna på tom mage då upptaget annars bromsas upp eller störs helt.


Först och främst – vad är aminosyror?

Aminosyror är kemiska föreningar som ingår i naturens alla proteiner. Totalt 20 olika aminosyror är involverade i syntetiseringen av protein, varav nio (åtta för vuxna) av dem är essentiella och därmed några vi måste tillgodogöra oss via kosten eller i form av kosttillskott. Dessa essentiella aminosyror kan inte heller lagras i kroppen utan behöver tillföras kontinuerligt utifrån.
Dessutom samverkar de olika aminosyrorna vilket innebär att bristen på en essentiell aminosyra kan leda till brist även på en icke-essentiell aminosyra.
Ungefär 75%, av vår totala kroppsvikt består av dessa aminosyror och hela 95% av vår muskelmassa, inklusive hjärtmuskulaturen. Näranog alla processer i kroppen, allt från hormonella funktioner och enzymreaktioner till immunförsvaret i stort är direkt beroende av dessa.
 
De nio essentiella aminosyrorna
Leucin
Leucin spelar en viktig roll i muskeluppbyggnaden då den aktiverar ett protein som heter mTOR (Mammalian Target of Rapamycin), vilket ansvarar för att reglera de olika processerna i proteinsyntesen. Vid sidan av tillväxt understödjer leucin även muskelreparation och motverkar såväl fysisk som mental utmattning.
Lysin
Lysin förekommer i huvudsak i kroppens kollagen. Den är en grundförutsättning för friskt hår, hud och naglar och även elasticiteten i vener och annan vävnad är helt avhängig denna aminosyra. Dessutom har vissa studier kunnat påvisa att ett regelbundet intag av lysin kan motverka munsår.
Fenylalanin
Fenylalanin är ett slags föregångare till dopamin, vilket är ett av nervsystemets mest kända neurotransmittorer  och ansvarar för att aktivera belöningscentrum i hjärnan. Detta betyder att den kan inverka positivt på vårt humör. Fenylalanin kan även förbättra inlärningsförmågan, minnet och motverka vissa typer av depressioner. Dessutom verkar den aptitdämpande och utgör därför ett intressant ämne för personer som önskar hålla koll på vikten.
Valin
Valin spelar en vital roll i regleringen av kvävebalansen i kroppen och är mycket viktig för uppbyggnad och underhåll av muskelmassa. Valin fungerar som ett slags energikälla, reglerar glukosomsättningen och har i likhet med bland annat fenylalanin också aptitdämpande effekt.
Treonin
Treonin främjar fettmetabolismen i levern, understödjer såväl nerv- som immunsystemets normala funktion och spelar en avgörande roll i nybildandet av kollagen. Dessutom bidrar den till förbättrad omsättning av näringsämnen.
Isoleucin
Isoleucin främjar muskelreparation, stimulerar produktionen av tillväxthormon och verkar även blodsockerreglerande. Aminosyran hjälper dessutom att motvera infektion tack vare dess inblandning i hemoglobinsyntesen. Hemoglobin är det syrebärande proteinet i de röda blodkropparna.
Metionin
Metionin har en kraftigt avgiftande effekt på kroppen och är involverad i produktionen av bland annat adrenalin, kreatin och andra vitala biologiska föreningar. Den stimulerar njurarna och levern och studier visar att tillskott med metionin också kan motverka håravfall.
Histidin
Histidin anses vara en essentiell aminosyra endast för barn. Den understödjer transporten av koppar i kroppen och är nödvändig för produktionen av röda och vita blodkroppar.
Tryptofan
Tryptofan är nödvändig för produktionen av neurotransmittorerna serotonin och melatonin.
 
Av flera skäl är EAA att föredra framför BCAA när ambitionen är att uppnå optimala förhållanden vad gäller reparation och uppbyggnad av muskelmassa, detta då EAA-tillskott innehåller samtliga essentiella aminosyror och inte bara tre som i fallet med BCAA.
Beteckningen BCAA står för Branched Chain Amino Acids (grenade aminosyror) och är samlingsnamnet för de tre essentiella aminosyrorna leucin, isoleucin och valin. Läs mer om BCAA här.
 
Tas på tom mage
Upptaget av fria aminosyror sker närmast ögonblickligt, under förutsättning att ingenting bromsar upp det. Det är med andra ord viktigt att aminosyretillskott tas på tom mage för att vi ska uppnå så kraftfull effekt som möjligt. Särskilt direkt vid uppvaknande eller under träning lämpar de sig allra bäst och har som tydligast antikatabol effekt.
Läs mer
SOLID Nutrition EAA, 350 g
28
Essentiella aminosyror av absolut högsta kvalitet - tillverkad av svenska råvaror som de...
179 kr (249 kr)
Swedish Supplements EAA Engine, 450 g
33
Extremt välsmakande EAA från Swedish Supplements!
199 kr (299 kr)
Olimp EAAnabol Xplode, 520 g
49
EAAnabol är essentiella aminosyror från Olimps Xplode-serie. Perfekt att ersätta pr...
179 kr (349 kr)
Mutant Amino, 600 tabs
46
Mutant Amino är ett högkoncentrerat kvalitetstillskott som innehåller alla essentie...
299 kr (549 kr)
2 x SOLID Nutrition EAA, 350 g
28
Essentiella aminosyror av absolut högsta kvalitet - tillverkad av svenska råvaror som de...
358 kr (498 kr)
Cellucor Alpha Amino, 50 serv.
44
Högkvalitativa aminosyror från Cellucor till oslagbart pris! Alpha Amino innehåller...
279 kr (499 kr)
Redcon1 Grunt, 30 serv.
Redcon1 Grunt är en komplett EAA-produkt som innehåller alla essentiella aminosyror f&o...
319 kr
Axe & Sledge Supplements The Grind, 30 serv.
Högkvalitativ EAA med extra tillsatta elektrolyter.
399 kr
Mutant GEAAR, 30 serv.
25
GEAAR, ett kosttillskott från Mutant, är en avancerad EAA som inte håller igen p...
299 kr (399 kr)
4 x SOLID Nutrition EAA, 350 g
28
Essentiella aminosyror av absolut högsta kvalitet - tillverkad av svenska råvaror som de...
716 kr (996 kr)
BiotechUSA EAA Zero, 350 g
Essentiella aminosyror från BiotechUSA.
279 kr
Elit Nutrition EAA + BCAA, 400 g
ELIT EAA + BCAA är en ny unik produkt på marknaden som består av en komplett premiu...
349 kr
Scitec Nutrition EAA+Glutamine, 300 g
Komplett EAA-tillskott från Scitec Nutrition med extra tillsatt Glutamin! Denna produkt ä...
249 kr
Bodylab EAA, 300 g
100% vegansk och glutenfri EAA från Bodylab.
199 kr
Fairing Amino Rush, 500 g
Essentiella aminosyror och elektrolyter från Fairing Sports Nutrition.
349 kr
Chained Nutrition EAA Hardcore, 320 g
EAA Hardcore - Efterlängtad EAA-produkt från det tunga varumärket Chained Nutrition!
249 kr
Star Nutrition Ultimate EAA Complex, 256 g
Star Nutrition Ultimate EAA Complex är en EAA-produkt som berikats med Wellmune®. Ö...
219 kr
8 x SOLID Nutrition EAA, 350 g
28
Essentiella aminosyror av absolut högsta kvalitet - tillverkad av svenska råvaror som de...
1432 kr (1992 kr)
Star Nutrition Supreme EAA, 250 g
Supreme EAA är ett renodlat tillskott med essentiella aminosyror från Star Nutrition. St...
199 kr
SNS Biotech Purple EAA, 300 g
17
Purple EAA är sammansatt av 10 aminosyror. Denna produkt har många användningsomr&#...
249 kr (299 kr)

Köp nu. Betala senare med Klarna.