Pump - Prestationshöjare - Kosttillskott
Pump
Att få pump i musklerna när man styrketränar är något de flesta är ute efter. Det ger en känsla av att träningen ger resultat och man känner sig muskulös och vältränad med väl framhävda muskler. Vi har flertalet kosttillskott som ger dig just detta; den perfekta pumpen!


Köp kosttillskott för pump hos Tillskottsbolaget

Vad är muskelpump?
Muskelpump, eller muskeltryck, är något många som styrketränar strävar efter varje träningspass. Pump innebär att musklerna sväller upp och blir hårda. Det ger en känsla av att man är stor och vältränad. Något de flesta uppskattar och även eftersträvar! Muskelpump kan åstadkommas  naturligt, men det finns även några ämnen som kan öka pumpen under passen!

Allt handlar i grund och botten om att öka blodgenomströmningen och syresättningen till musklerna. Kväveoxid (NO) är en signalmolekyl som hjälper blodkärlen att vidga sig. Genom att öka mängden kväveoxid kan du också öka pumpen. Det finns en del olika ämnen som har denne effekten, framförallt är det arginin, citrullin och nitrat som är intressanta i frågan. Utöver de är även mineraler och kolhydrater intressanta ämnen att se till i ett kosttillskott för ökad pump.

Arginin
Arginin är en aminosyra och en del av våra muskler. Det finns i den mesta av mat vi äter och är ingen aminosyra vi generellt har brist på. Men på grund av sina fördelar vid hård träning är det ett populärt tillskott som finns i flertalet prestationsprodukter, såväl med som utan koffein. Arginin kan i vår kropp omvandlas till kväveoxid som är ett ämne som i sin tur förbättrar blodflödet till musklerna. Det kan även bidra till bildningen av vår kropps syretransportör; hemoglobin. Ytterligare en påverkan arginin har på vår kropp är att det medverkar i såväl insulinproduktionen som fettförbränningen. 

Arginin finns både att köpa i sin fria form, då kallat L-arginin. L:et står för att aminosyran är i sin fria form. Att aminosyran är i sin fria form är fördelaktigt då du på så sätt får ett så snabbt och effektivt upptag som möjligt. Du kan läsa mer om arginin HÄR.

Citrullin
Citrullin, är också en aminosyra, dock en av de mer ovanliga. Den är icke-essentiell och med andra ord en aminosyra kroppen kan syntetisera själv. Det som gör den speciell är att den är ett förstadie till den tidigare nämnda aminosyran arginin. Den fyller många funktioner i kroppen och har likt arginin en stor påverkan på ens muskelpump vid ett intag innan träningspasset. Vid intag av citrullin känner många att de kan träna både längre och tyngre. Det har en positiv påverkan på såväl uthålligheten och bildningen av mjölksyra.

Likt arginin finns citrullin i ett enskilt tillskott med endast citrullin-malate. Men det är även en mycket vanlig ingrediens i prestationshöjande produkter (PWO:s). Du kan läsa mer om Citrullin HÄR.

Kreatin-nitrat
Kreatin är ett populärt kosttillskott som bevisats ha prestationshöjande effekter vid styrketräning. Du kan läsa mer om kreatin HÄR. Kreatin-nitrat är kreatin bundet till nitrat. Detta är den ultimata kombon för dig som är ute efter den bästa muskelpumpen. Kreatinet utgör grunden i tillskottet och nitratet gör det där lilla extra för pumpen. Nitratet finns naturligt i bland annat rödbetor, spenat och ruccola och är en föregångare till kväveoxid i vår kropp. Det är kväveoxiden som i sin tur vidgar våra blodkärl och ökar syresättningen till våra muskler. Detta leder i sin tur till att de arbetande musklerna får tillgång till mer syre och bidrar till den berömda muskelpumpen.

Taurin
Till skillnad från de tidigare nämnda aminosyrorna Arginin och Citrullin ingår inte taurimne i proteiner i vår kropp utan finns i fri form i våra muskler samt vävnader. Förutom att hjälpa till vid reglering av vår mineralbalans och hjärtrytm bidrar taurin även till en ökad muskelpump. Taurin är en vanlig ingrediens i tillskott för en ökad pump men finns även att köpa i sin fria form i såväl pulver som kapslar. Du kan läsa mer om taurin HÄR.

Läs mer
Elit Nutrition Super Pump, 400 g
Pre workout-produkten SUPER PUMP är en revolutionerande nyhet på marknaden. Kombinatione...
349 kr
5% Nutrition Full As F*ck, 360 g
22
5% Nutritions senaste PWO med fokus på extrem pump!
349 kr (449 kr)
Pro Supps Dr. Jekyll Stim Free, 30 serv.
50
En PWO för kraftfull pump och knivskarp fokus - helt fri från koffein och andra stimulan...
199 kr (399 kr)
Axe & Sledge Supplements Hydraulic, 400 g
Supreme Stim-Free PWO for ridiculous pumps!
499 kr
Redcon1 Big Noise, 30 serv.
En av de bäst säljande pre workout-produkterna i USA - helt fri från stimulanter!
449 kr
BioTechUSA L-Arginine, 90 caps
25
L-arginine, 90 caps från Biotech intas före träning och är en omtyckt produkt ...
119 kr (159 kr)
Swedish Supplements Bloody Pump, 500 g
Prova detta "Powerhouse" av ämnen för muskelpump och unik muskelkontakt i dina trän...
369 kr
Pro Supps Dr. Jekyll Liquid Pump, 30 servings
22
Flytande tillskott för optimal muskelpump.
179 kr (229 kr)
Chained Nutrition Arginine Hardcore, 120 XL-caps
35
Framkallar kraftig och ihållande pump samt vaskularitet!
149 kr (229 kr)
SNS Biotech Hemopump XL, 300 g
33
Hemopump XL Stim Free - för dig som önskar ökad blodgenomströmning som ger fan...
249 kr (369 kr)
Ghost Pump, 20 serv.
Marknaden är besatt av kväveoxidprodukter och Ghost Lifestyle menar fullt allvar nä...
459 kr
Outbreak Nutrition Serum Pump, 260 g
Serum, ett kosttillskott från Outbreak är en innovativ PWO med unika ingredienser. Genom...
349 kr
Star Nutrition Citrullin Malate, 240g
Citrullin Malate - Klassisk och effektiv prestationshöjare bestående av 98% citrullinmal...
199 kr
Star Nutrition L-Arginine (powder), 255 g
L-Arginine innehåller 100 % av aminosyran L-Arginin.
169 kr
BioTechUSA Citrulline Malate, 90 caps
L-Citrullin kapslar från BioTechUSA för muskeluppbyggnad och extra pump.
179 kr
Star Nutrition Arginine, 90 caps
100% Arginin Etyl Ester för direkt vidgande av blodkärlen.
149 kr
Fairing PUMP PWO, 300 g
FAIRING PUMP är en renodlad pump-produkt som innehåller flertalet patenterade ämnen...
249 kr
Scitec Nutrition Mega Arginine, 120 caps
Rent L-Arginin i kapselform från Scitec Nutrition.
219 kr
Elit Nutrition 100% Pure Arginine, 500 g
Elit 100% L-Arginine. Aminosyran L-arginin i sin renaste form. Arginin är en essentiell amino...
299 kr

Köp nu. Betala senare med Klarna.