Dragremmar - Tillbehr
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Dragremmar & Grepp

Att ha ett bra grepp vid styrketräning är oerhört viktigt för att på ett säkert och korrekt sätt kunna fullfölja övningarna. Men om händerna, greppet och underarmarna ger upp före resten av kroppen, kan man ta till hjälp! Dragremmar, även känt som Lifting Straps, och andra typer av grepp-tillbehör är perfekta tillbehör för att kunna krama ur det där sista ur musklerna, trots att greppet brister. De finns i flera olika modeller och material men principen är densamma; de ger dig ett bättre grepp och hjälper dig lyfta tyngre! Du hittar flera olika dragremmar och grepp hos oss på Tillskottsbolaget!

 

Better Bodies Leather Lifting Straps, black
Pålitliga dragremmar av äkta läder. En långvarig lyftarpartner!
299 kr
Star Nutrition Liquid Chalk, 200 ml
25
Star Gear Liquid Chalk är kalk i flytande form som snabbt förvandlas till greppvänl...
89 kr (119 kr)
Kp!
Info
Nordic Training Gear Lifting Straps
Prisvärda, högkvalitativa & slitstarka "allround remmar", lätta att ta på ...
129 kr
Kp!
Info
Better Bodies Leather Straps, nature
Med Better Bodies Lifting Straps kan du lyfta tyngre vikter och få bättre resultat fr...
249 kr
Kp!
Info
Nordic Training Gear Figure 8 Straps
Smidiga, slitstarka & unika remmar som utformats med funktion före form i åtanke! De...
249 kr
Better Bodies Lifting Straps
Justerbara dragremmar som hjälper dig att lyfta tyngre, bygga mer muskler och öka styrkan.
199 kr
Kp!
Info
GASP Lifting Straps, black
Starka och hållbara dragremmar designade för tunga lyft. Ger ett bättre och starkar...
269 kr
Kp!
Info
Nordic Training Gear Grips
Ultimat grepp för alla dina press- och dragövningar! Nordic grips ger dig ett extre...
399 kr
Fat Gripz One Series
Fat Gripz One Series är ett grymt redskap för alla som vill utmana sig själv i sin ...
319 kr
Kp!
Info
GASP Leather Straps, black
Gasp Leather Strap - Kvalitativa läderremmar av slitstarkt buffelläder. Justerbar lä...
249 kr
Kp!
Info
Gorilla Wear Gear Lifting Straps, black
Lifting Straps, black, från Gorilla Wear är ett par slitstarka dragremmar som förb&...
129 kr
Kp!
Info
Gorilla Wear Gear Figure 8 Lifting Straps, black
Figure 8 Lifting Straps – Dragremmar från Gorilla Wear för maximal avlastning och ...
159 kr
Gorilla Wear Weight Lifting Hooks, black/white
Avlasta dina händer och handleder maximalt med Weight Lifting Hooks!
299 kr
Better Bodies Leather Lifting Straps, foggy
Pålitliga dragremmar av äkta läder. En långvarig lyftarpartner!
299 kr
Kp!
Info
Gorilla Wear Gear Hardcore Lifting Straps, black/red
Hardcore Lifting Straps från Gorilla Wear är för dig som lyfter riktigt tungt och k...
199 kr
Kp!
Info
Strength Magnesium Carbonate, 60 g
Magnesium Carbonate används av elitidrottare välden över för att få ett r...
39 kr
Kp!
Info
Versa Gripps - PRO Series, Black
Versa Gripps är ett ALL IN ONE träningstillbehör, designat för överlä...
779 kr
Climaqx Ultra Grips, camo
Ultra Grips är det perfekta träningstillbehöret för såväl push- som ...
499 kr
Nordic Training Gear Lifting Straps Nylon, black
Dragremmar tillverkade i nylon vilket gör dom extra tunna och därmed ger ett närmar...
199 kr
Climaqx Ultra Grips, black
Ultra Grips är det perfekta träningstillbehöret för såväl push- som ...
499 kr
gForce Power Grip
Det perfekta tillbehöret vid extra tunga ryggpass!
249 kr
Gorilla Wear Gear Lifting Grips, black
Det ultimata greppet för både drag och pressövningar!
269 kr
Nordic Training Gear Lifting Straps Nylon, red
Dragremmar tillverkade i nylon vilket gör dom extra tunna och därmed ger ett närmar...
199 kr
Kp!
Info
Gorilla Wear Gear Palmgrip, black/red
Smidigt och praktiskt grepp för dina händer!
139 kr
Kp!
Info

Vad är dragremmar?

Dragremmar, även känt som lifting straps, är ett populärt träningstillbehör, inte minst inom gymvärlden. Det finns flera olika varianter såväl när det gäller utseende och material som användning, men funktionen & syftet är detsamma. Lifting straps är ett tillbehör som, likt andra grepp-tillbehör används för att stärka greppet eller avlasta händerna under dragövningar, för att säkerställa att du inte tappar greppet under övningen helt enkelt.De kan vara utformade på olika sätt, där de som är formade som en längre rem med en öggla överst är absolut vanligast. Dessa för du din hand igenom och virar sedan remmen runt stången, för att fästa handen vid stången. På senare tid har så kallade Figure 8 straps blivit populära. Detta är en relativt ny variant som är utformade som åttor! Hör slipper du vira remmarna runt stången utan trär enkelt igenom händerna och stången genom åttan. När det kommer till material finns det flera olika som just detta tillbehör kan vara gjorda av. De tre vanligaste är läder, neopren och nylon.

Varför använder man dragremmar?

Den främsta anledningen till att man använder straps är för att stärka greppet i dragövningar. Genom att använda detta träningstillbehör tappar du inte lika lätt greppet mitt i övningen och kan alltså många gånger utföra fler såväl repetitioner som sets, utan att behöva förlita dig på att händerna är med dig hela vägen. Många gånger orkar vår kropp betydligt fler repetitioner, men det är våra händer och/eller underarmar som ger upp. Genom att använda remmar kan du alltså genomföra fler repetioner, ta tyngre vikter och träna längre, utan att din greppförmåga brister. Speciellt vanligt är det att använda dessa under marklyft, pull-ups, latsdrag och olika sorters rodd.

Hur gör man med dragremmar?

Det kan vara svårt att förstå sig på hur dragremmar skall användas, men faktum är att de i själva verket är väldigt enkla att använda. Efter några användningar blir de dels mjukare och mer följsamma men du lär dig också hur de ska användas.Det finns flertalet olika varianter som alla är utformade på olika sätt och därav också används på olika sätt. Dock är grundprincipen densamma; handen går in genom en ögla i dragremmen och resterande del av remmen viras på ett eller annat sätt runt stången. På så sätt fäster du din hand vid stången och får ”hjälp” att lyfta stången.

Vad är dragremmar gjorda av?

När det kommer till material finns det flera olika som just detta tillbehör kan vara gjorda av. De tre vanligaste är läder, neopren och nylon. Läderremmar är det vanligaste och absolut populäraste! De är slitstarka, något töjbara och dessutom väldigt skonsamma mot huden. Dessutom är de något formbara vilket innebär att de oftast bara blir skönare och bättre med tiden. De formar sig efter ditt grepp och blir väldigt följsamma.Förutom läder finns det även de som är tillverkade av neopren och bomull, även det ett väldigt vanligt material. Remmen är av bomull men insidan är försedd med ett extra skydd av neopren för att skydda handleden. Dessa kan till en början upplevas med strävare än ett par i läder, dock är fördelen med att de är mer styva att de upplevs mer fasta och inte hamnar ur position.Till sist har vi dragremmar av nylon. Detta är det mest slitstarka materialet av alla och liknar de av bomull/neopren. Skillnaden är att dessa är betydligt mycket mer slitstarka och klarar de absolut tyngsta lyften. Så vill du ha ett par dragremmar som klarar ALLT; då är ett par i nylon något för dig.

Vilka dragremmar ska jag välja?

I och med att detta är ett av de absolut populäraste träningstillbehören finns det en hel uppsjö av olika varianter att välja mellan. Många är snarlika, men vissa sticker ut lite extra och det kan vara svårt att veta vilka man bör välja. Det du ska tänka på när du väljer är tjockleken (en för smal/bred kan bli obekvämt om du har extra smala/tjocka handleder), materialet (det finns flera olika material, beroende på vad just du föredrar), priset & utformandet.Att rekommendera är att investera i ett par med bra kvalitet, så kommer de hålla LÄNGE. Extra slitstarka är de i nylon som klarar de absolut tyngsta lyften! Populärast är de i läder. Dessa formar sig med tiden efter just ditt grepp och blir alltså bara skönare och skönare ju fler gånger du använder de. Är flexibilitet viktigt för dig är det ett par läderremmar du ska ha.

Vad är figure 8 straps?

Figure 8 straps är till skillnad från vanliga remmar formade som en åtta med två ögglor per dragrem. Från första början är det ett par remmar man enbart använde inom strongman där det är tillåtet i majoriteten av grenarna. Anledningen till att de blev populära inom strongman är på grund av att dragremmen låser fast stången och sitter fast runt din handled även fast du skulle tappa greppet runt stången. Vill du helt spara på greppet och enbart fokusera på musklerna du tränar är detta något för dig!

Vad är grips?

Grips är ett relativt nytt träningstillbehör som blivit speciellt populärt den senaste tiden. Det är ett ultimat grepp för alla såväl drag- som press övningar, till skillnad från dragremmarna som är gjorda för endast dragövningar. De ger dig ett stabilt grepp samtidigt som de motverkar att du blir trött i underarmar och får blåsor på handflatorna. Med andra ord är grips ett mångsidigt tillbehör som kan underlätta för dig på flera olika sätt.

En stor fördel med grips är att de är utformade som så att du enkelt kan använda de till majoriteten av övningarna du genomför på gymmet. Oavsett om det är bänkpress, latsdrag eller hantelrodd kan grips skydda och stärka dina händer, underarmar och grepp.  Det är ett så kallat ALL IN ONE tillbehör och många av produkterna på marknaden ersätter såväl handskar och handledsskydd som dragremmar och krokar. På så sätt slipper du köpa flera olika tillbehör och sparar alltså även pengar. 

Köp nu. Betala senare med Klarna.