Dragremmar - Tillbehör
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla köp!

Kategorier

Dragremmar & Grepp

Att ha ett bra grepp vid styrketräning är oerhört viktigt för att på ett säkert och korrekt sätt kunna fullfölja övningarna. Men om händerna, greppet och underarmarna ger upp före resten av kroppen, kan man ta till hjälp! Dragremmar, även känt som Lifting Straps, och andra typer av grepp-tillbehör är perfekta tillbehör för att kunna krama ur det där sista ur musklerna, trots att greppet brister. De finns i flera olika modeller och material men principen är densamma; de ger dig ett bättre grepp och hjälper dig lyfta tyngre! Du hittar flera olika dragremmar och grepp hos oss på Tillskottsbolaget!


Köp dragremmar hos Tillskottsbolaget

Hur använder man dragremmar?

Det kan vara svårt att förstå sig på hur dragremmar skall användas, men faktum är att de i själva verket är väldigt enkla att använda. Efter några användningar blir de dels mjukare och mer följsamma men du lär dig också hur de ska användas.

Det finns flertalet olika dragremmar som alla är utformade på olika sätt och därav används på olika sätt. Dock är grundprincipen densamma; handen går in genom en ögla i dragremmen och resterande del av remmen viras på ett eller annat sätt runt stången. På så sätt fäster du din hand vid stången och får ”hjälp” att lyfta stången.

 

Vad finns det för olika typer av dragremmar?

Som sagt finns det flertalet olika typer av dragremmar på marknaden och vissa är mer anpassade för vissa typer av lyft än andra. Nedan har vi listat några olika typer av dragremmar:

 

Figure 8 straps

Figure 8 straps är till skillnad från vanliga remmar formade som en åtta med två ugglor per dragrem. Figure eight straps är från första början ett par remmar man enbart använde inom strongman där dragremmar är tillåtet i majoriteten av grenarna. Anledningen till att de blev populära inom strongman är på grund av att dragremmen låser fast stången och sitter fast runt din handled även fast du skulle tappa greppet runt stången. Vill du helt spara på greppet och enbart fokusera på musklerna du tränar är ett par Figure 8 straps något för dig!

 

Dragremmar för tyngdlyftning

Sysslar du däremot med tyngdlyftning finns det andra dragremmar, lämpade för dig! När du tränar tyngdlyftning är det viktigt att du ser över vilka dragremmar du väljer, detta då skaderisken annars kan vara hög. Du bör använda dig av remmar som är ”öppna” och som du endast drar runt stången ett varv. Detta för att de enkelt behöver kunna lossna från stången om det skulle behövas, annars finns risken att du fastnar och skadar dig.

 

Dragremmar för styrkelyft

För styrkelyft finns det inga specifika dragremmar att rekommendera, av just den anledningen att du enligt IPF inte får genomföra grenarna i tävlingar för styrkelyft om du använder dragremmar. Dock kan du givetvis använda dragremmar vid träning för att bygga upp styrka, men tänk på att du även bör träna upp ditt grepp!

 

Vilka material är dragremmar gjorda av?

När det kommer till material finns det flera olika dragremmar kan vara gjorda av. De tre vanligaste är läder, neopren och nylon. Läderremmar är det vanligaste och absolut populäraste! De är slitstarka, något töjbara och dessutom väldigt skonsamma mot huden. Dessutom är de något formbara vilket innebär att de oftast bara blir skönare och bättre med tiden. De formar sig efter ditt grepp och blir väldigt följsamma.

Förutom läder finns det även dragremmar tillverkade av neopren och bomull, även det ett väldigt vanligt material på remmar. Remmen är av bomull men insidan av dragremmen är försedd med ett extra skydd av neopren för att skydda handleden. Dessa dragremmar kan till en början upplevas med sträv än ett par remmar i läder, dock är fördelen med att de är mer styva att de upplevs mer fasta och inte hamnar ur position.

Till sist har vi dragremmar av nylon. Detta är det mest slitstarka materialet av alla och liknar dragremmarna av bomull/neopren. Skillnaden är att dessa är betydligt mycket mer slitstarka och klarar de absolut tyngsta lyften. Så vill du ha ett par dragremmar som klarar ALLT; då är ett par i nylon något för dig.

Läs mer
Better Bodies Lifting Straps
Justerbara dragremmar som hjälper dig att lyfta tyngre, bygga mer muskler och öka styrkan.
199 kr
Köp!
Info
Nordic Training Gear Figure 8 Straps
Snabb och enkel användning för tyngre lyft!
249 kr
Nordic Training Gear Lifting Straps Nylon, black
Dragremmar tillverkade i nylon vilket gör dom extra tunna och därmed ett närmare gr...
199 kr
Nordic Training Gear Lifting Straps
Allround remmar, lätta att ta på och av under träning.
129 kr
Köp!
Info
Better Bodies Leather Lifting Straps, foggy
Pålitliga dragremmar av äkta läder. En långvarig lyftarpartner!
199 kr
Nordic Training Gear Lifting Straps Nylon, red
Dragremmar tillverkade i nylon vilket gör dom extra tunna och därmed ett närmare gr...
199 kr
Köp!
Info
Star Nutrition Liquid Chalk, 200 ml
Star Gear Liquid Chalk är kalk i flytande form som snabbt förvandlas till greppvänl...
119 kr
Köp!
Info
Nordic Training Gear Wrist Wraps + Lifting Straps Nylon
22
Fynda de senaste nyheterna från Nordic Training Gear till ett extra förmånligt pris!
349 kr (448 kr)
Climaqx Ultra Grips, black
Ultra Grips är det perfekta träningstillbehöret för såväl push- som ...
499 kr
Versa Gripps - PRO Series, Black
ALL IN ONE - överträffar handskar, krokar, wrist wraps & straps.
779 kr
GASP Leather Straps, black
Gasp Leather Strap - Kvalitativa läderremmar av slitstarkt buffelläder.
199 kr
Köp!
Info
Climaqx Ultra Grips, camo
Ultra Grips är det perfekta träningstillbehöret för såväl push- som ...
499 kr
Better Bodies Leather Lifting Straps, black
Pålitliga dragremmar av äkta läder. En långvarig lyftarpartner!
199 kr
gForce Power Grip
Det perfekta tillbehöret vid extra tunga ryggpass!
249 kr
Strength Magnesium Carbonate, 60 g
Magnesium Carbonate används av elitidrottare välden över för att få ett r...
39 kr
Köp!
Info

Köp nu. Betala senare med Klarna.