Måltidsersättare - Köp måltidsersättning online - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter i kassan
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter i kassan! Poäng på alla köp!

Kategorier

Måltidsersättare

Vi har ett stort utbud av måltidsersättare. Oavsett om du befinner dig i en diets initiala skede och på riktigt önskar kickstarta viktnedgången eller om du önskar bibehålla de resultat du efter mycket slit redan lyckats åstadkomma utgör måltidsersättningar ett mycket bra alternativ för att uppnå just detta. Dessa kan på många sätt hjälpa dig att bryta ohälsosamma matbeteenden och parallellt åtnjuta snabba resultat på vågen, vilket utan tvekan bidrar till att hålla motivationen uppe under dietens gång.

Köp måltidsersättare hos Tillskottsbolaget

Måltidsersättningar rekommenderas särskilt för dig som behöver gå ned mycket i vikt eller som vill upprätta bättre matrutiner. Du kan ersätta en eller ett par måltider om dagen under en begränsad tidsperiod och du behöver inte oroa dig över varken portionstorlekar, kalorimängd eller näringsinnehåll då någon redan har tänkt på detta åt dig. Inte heller behöver du tänka på att i förväg förbereda någonting utan allt du behöver göra är att komplettera med vatten.

 

Vad är måltidsersättare?

Precis som namnet antyder är måltidsersättare avsedda för att ersätta en eller flera vanliga måltider. Syftet med detta är i huvudsak viktminskning eller viktkontroll och detta under en begränsad tidsperiod. De kan till exempel användas som hjälpmedel för att kickstarka en diet eller upprätthålla önskad vikt och de kommer förpackade i olika former, allt från pulver, bars och soppor till färdiga drycker. Alla har de gemensamt att de ur kalori- och näringssynpunkt är anpassade för att ge dig bästa tänkbara förutsättningar att lyckas med dieten på ett säkert och effektivt sätt.

 

En grundförutsättning för att gå ned i vikt är att vi ligger på ett kaloriunderskott. Detta kan dock vara väldigt tufft med tanke på att hungern inte sällan gör sig påmind, för att inte nämna sötsuget. I synnerhet det senare är ofta ett resultat av att vår kost är undermålig, att vi brister i vissa näringsämnen och därmed upplever oss energilösa och omotiverade. Vi faller då för frestelsen att tillföra snabb energi, ofta i form av socker, och finner oss därefter på ruta ett igen.
Detta är dock inte fallet med måltidsersättare då de är noga sammansatta vad gäller vitaminer, mineraler, fibrer och ofta en hög andel protein, vilket håller oss mätta och belåtna längre. I synnerhet protein verkar aptitreglerande, varför en måltidsersättare med särskilt fokus på protein kan vara ett alternativ för dig som kämpar med (ofta inbillad) hunger. I vissa varianter återfinns även nyttigt fett i form av fiskolja som har en rad hälsofrämjande egenskaper.

 

Sammanfattningsvis är måltidsersättare både effektiva, nyttiga och praktiska. Effektiva och nyttiga då såväl kalorimängd som näringssammansättning är noga avvägd och praktiska då de inte kräver mer av dig än några decilliter vatten, om ens det, och kan intas även då du är på språng. Ersätt hela måltider eller komplettera din kost i övrigt med proteinrika måltidsersättningar .

 

Hur hjälper måltidsersättare vid viktnedgång?

När vi talar om måltidsersättningar i viktnedgångssammanhang delas de ofta in i två grupper:  VLCD (Very Low Calorie Diet) och LCD (Low Calorie Diet). Dessa olika klassningar ger en fingervisning om produkternas innehåll och VLCD-klassade måltidsersättningar som koncept består av en fullvärdig och noga sammansatt kost med ett dagligt kaloriintag på endast 500-800 kalorier. LCD-klassade produkter förser dig med samtliga nödvändiga näringsämnen och ger dig cirka 200-400 kalorier per måltid.

De utgör också ett mycket bekvämt sätt på vilket vi kan hålla koll på vårt dagliga intag, inte bara av kalorier i stort utan även makronutrienter och mikronutrienter. De används av många för att uppnå särskilda viktmål och för att detta ska vara möjligt är, som nämnt tidigare, ett kaloriunderskott helt grundläggande. Att uppnå och upprätthålla detta kaloriunderskott är väsentligt lättare med hjälp av måltidsersättare vars näringsförteckning är mycket tydlig och detaljerad.

Sedan får vi inte glömma bekvämlighetsaspekten vad gäller dieter och matlagning. Många skrotar dieten lika snabbt som tanken ens föddes då de inser att det krävs en hel del planering och matlagning, och att köpa med sig något “snabbt och lätt” lockar sällan så mycket som när vi är stressade. Måltidsersättare är utan tvekan ett bättre alternativ i en stressad vardag än de flesta typer av snabbmat eller annat som vi kastar i oss on the go. Dessa snabblösningar innehåller ofta stora mängder socker, kolhydrater och artificiella ingredienser, samtidigt som mängden vitaminer och mineraler är allt annat än önskvärd.

 

Hur ofta kan man ta måltidsersättare?

Du kan under en begränsad tidsperiod ersätta samtliga mål med måltidsersättare om dessa, i likhet med VLCD-klassade produkter, innehåller alla de vitaminer och mineraler kroppen behöver för att fungera optimalt. På så sätt reducerar du markant det dagliga energiintaget samtidigt som du slipper oroa dig över att lida brist på några näringsämnen. Notera dock betoningen på begränsadtidsperiod. Att ersätta samtliga mål med pulver är ingen hållbar lösning utan snarare ett sätt att på riktigt komma igång med viktminskningen.
Alternativt kan du ersätta enstaka måltider på mer regelbunden basis, gärna med produkter som innehåller fullvärdigt protein.

 

Läs mer
Bodylab Diet Shake, 1100 g
God och komplett måltidsersättare som innehåller viktiga vitaminer, mineraler och f...
249 kr
Redcon1 MRE, 3250 g
Redcon1 MRE är en komplett måltidsersättare med endast de absolut bästa rå...
799 kr
Star Nutrition Ultimate Diet Complex, 1 kg
Ultimate Diet Complex från Star Nutrition är ett gott, kalorisnålt och mättand...
199 kr
5% Nutrition Real Carbs + Protein, 1,5 kg
Äntligen! Nu finns Real Carbs med tillsatt protein - alltså en komplett måltidsers&...
499 kr
Redcon1 MRE LITE, 870 g
MRE Lite är en extra kalorisnål måltidsersättare med endast de absolut bä...
449 kr
Scitec Protein Breakfast
Scitec Nutrition har har gjort om den klassiska havregröten med delikata smaker och tillsatt ...
149 kr
Fairing Proteingröt, 1400 g
Fairings proteinrika mannagrynsgröt med kanel- och vaniljsmak ger dig snabbt och enkelt en ny...
229 kr
Fairing Complete Diet, 1 kg
Complete Diet är en effektiv viktminskningsprodukt som tillgodoser kroppens dagliga behov av ...
389 kr
Fairing Vegan Meal (Gainer), 1400 g
Vegan meal passar lika bra som frukost , mellanmål eller som återhämtning efter tr&...
249 kr
Axe & Sledge Home Made, 2,85 kg
Proteinrik och högkvalitativ måltidsersättare från Axe & Sledge.
899 kr
Redcon1 MRE LITE, 2254 g
MRE Lite är en extra kalorisnål måltidsersättare med endast de absolut bä...
799 kr

Köp nu. Betala senare med Klarna.