Kp Antioxidanter hos | Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Antioxidanter

Antioxidanter; kroppens försvar mot de fria radikalerna som bryter ner våra celler (oxidativ stress). Antioxidanter finns naturligt i kroppen men även i såväl livsmedel som kosttillskott. Några av de vanligaste naturliga källorna är frukt, grönsaker och bär, där vi till exempel hittar vitamin C och vitamin E; två av de vanligaste antioxidan-terna. Utan dessa hade vi varken överlevt, varit friska eller mått bra men ibland kan det vara svårt att få i sig tillräckligt och ett kosttillskott kan behövas. Köp dina antiox-idanter hos oss på Tillskottsbolaget!
SOLID Nutrition Vitamin C, 90 caps
Högkvalitativt C-vitamin-tillskott med 400mg C-vitamin per kapsel! Stärker immunför...
99 kr
Kp!
Info
Sportlab Resveratrol, 60 caps
Resveratrol är naturligt och finns i olika växtarter, särskilt druvor och r...
299 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Vitamin C, 90 caps
10
Högkvalitativt C-vitamin-tillskott med 400mg C-vitamin per kapsel! Stärker immunför...
178 kr (198 kr)
Swedish Supplements Vitamin C, 100 tabs
Goda och smidiga tuggtabletter från Swedish Supplements med hela 500mg vitamin C per tablett.
109 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Vitamin-C, 20 brustabletter
Vitamin-C är brustabletter som enkelt löses upp i vatten för att ge en god och uppf...
32 kr
Pureness Trippel C-vitamin, 60 caps
20
Vitamin C spelar en central roll i många kroppsliga funktioner. Vi kan själva inte produ...
111 kr (139 kr)
Kp!
Info
Mutant Pure Vitamin C, 454 g
25
Pure Vitamin C är ett kosttillskott från Mutant. Detta är ren vitamin C i form av p...
149 kr (199 kr)
Kp!
Info
Star Nutrition ALA, 90 caps
Star Nutrition ALA är ett högkoncentrerat kosttillskott med alfa-liponsyra, en kraftfull...
159 kr
Kp!
Info
Holistic C-vitamin Syraneutral, 250 g
Holistic C-vitamin Syraneutral innehåller vitamin C i form av magnesiumaskorbat som är s...
399 kr
Kp!
Info
Holistic C-vitamin Askorbinsyra, 250 g
Holistic C-vitamin Askorbinsyra innehåller ren askorbinsyra i pulverform. Vitamin C bidrar ti...
179 kr
Kp!
Info
5% Nutrition CORE Vitamin C, 240 caps
5% Nutrition CORE C-Vitamin är en antioxidant som är välkänt för sin vikt...
199 kr
Pro Brands Vitamin C, 20 brustabletter
Smidig och välsmakade brustablett med en rejäl mängd C-vitamin. Finns dessutom i fl...
19 kr
Supplement Needs Vitamin C, 300 g
Supplement Needs Vitamin C är ett pulver som du enkelt blandar ner i valfri vätska f...
179 kr
Redcon1 Vitamin C, 120 tabs
Högdoserat C-vitamin-tillskott från Redcon1 med hela 1000mg vitamin C per kapsel! Fö...
199 kr
Yamamoto Nutrition Vitamin C, 90 tabs
Ett högkoncentrerat, prisvärt & kvalitativt vitamin C tillskott från kvalitetsv...
99 kr
Star Nutrition Vitamin C, 60 caps
Star Nutrition vitamin C är ett pH-neutralt C-vitamin. Ett uppskattat alternativ bland konsum...
129 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition ALA, 50 caps
Kosttillskott med ALA (liponsyra) av högsta kvalitet, från Scitec Nutrition! För en...
179 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Vitamin C, 90 caps
15
Högkvalitativt C-vitamin-tillskott med 400mg C-vitamin per kapsel! Stärker immunför...
337 kr (396 kr)
Strength ALA, 120 caps
ALA ökar insulinkänsligheten, vilket innebär ett ökat upptag av närings&#...
249 kr
Kp!
Info
Redcon1 Vitamin C, 240 caps
Högdoserat C-vitamin-tillskott från Redcon1 med hela 1000mg vitamin C per kapsel! Fö...
299 kr
8 x SOLID Nutrition Vitamin C, 90 caps
20
Högkvalitativt C-vitamin-tillskott med 400mg C-vitamin per kapsel! Stärker immunför...
634 kr (792 kr)

Vad menas med antioxidanter?

Antioxidanter är de ämnen (kemiska substanser) som har en förmåga att kunna för-hindra fria radikaler från att bryta ner din kropps celler. Fria radikaler är reaktiva ämnen som i för stor mängd kan vara skadligt för oss människor. När halterna blir för höga upp-står en så kallad oxidativ stress som skadar dina celler och kan påverka utvecklingen av bland annat cancer och hjärt- & kärlsjukdomar. Genom att få i dig tillräckligt med antioxidanter kan du alltså förhindra att dessa reaktiva ämnen bildas och skadar dina celler. Resultatet? Du mår bättre & lever längre!
Vi hittar dessa naturligt i vår kropp, men även i maten vi äter då många näringsämnen har dessa antioxidativa egenskaper. Några av dessa är till exempel Zink, Selen, E-vitamin, C-vitamin och riboflavin. Genom att äta mat som är rik på dessa kan du alltså boosta ditt immunsystem och skydda din kropp från fria radikaler.

Varför är det bra med antioxidanter?

Fördelarna med att få i sig tillräckligt av dessa är flera, men den primära är dess positiva påverkan på fria radikaler & därmed även oxidativ stress. Genom att få i dig tillräckligt med antioxidanter kan du förbättra ditt skydd mot olika folksjukdomar så som cancer och hjärt- & kärlsjukdomar. Balansen mellan dessa och de fria radikalerna är livsviktig och är inte de i balans med varandra mår vi inte bra.

Vilken mat innehåller mest antioxidanter?

Majoriteten finner vi i vitaminer, men även mineraler och andra ämnen kan ha liknande effekt. De två absolut vanligaste är vitamin C samt vitamin E, men även koppar, selen och zink är exempel på ämnen som har antioxidativa effekter.
Dessa vitaminer, mineraler och övriga ämnen hittar vi i flertalet olika livsmedel där frukt och grönt är absolut rikast på de. Men vilka frukter, grönsaker eller bär innehåller absolut mest då? Jo, faktum är att du enkelt kan se hur rik en frukt, grönsak eller bär är på dessa ämnen; desto mer färg desto mer antioxidanter! Så satsa på en varierad, hälsosam kost full av färgglada frukter och grönsaker.
”Men jag gillar inte grönsaker” kanske du tänker nu. Ingen fara! Faktum är att det finns flera livsmedel som är rika på dessa ämnen, till exempel ägg, inälvsmat och mjölkprodukter. Passar inte det dig eller din kosthållning kan ett kosttillskott vara att rekommendera för att säkerställa att du får i dig vad du behöver för att må bra och hålla dig frisk!
Vitamin C till exempel finner vi naturligt i de flesta frukterna, bären och grönsakerna. Bland de livsmedel med högst halt C-vitamin hittar vi exempelvis apelsin, jordgubbar & paprika. Det räcker till exempel att du äter en fjärdedels paprika för att du ska säkerställa ditt dagliga behov.

Vilka kosttillskott har antioxidanter?

Som tidigare nämnt finns dessa naturligt i vår kropp samt i flertalet olika livsmedel, där frukter, grönsaker & bär är i toppen, men givetvis finns det även i form av kosttillskott. En hälsosam, balanserad & varierad kost är prio ett om du vill må bra, hålla dig frisk och leva länge. Genom att äta varierat och få i dig tillräckligt med frukt och grönt under dagen får du i dig precis det du behöver för att må bra. Om du av någon anledning inte äter till-räckligt varierat & hälsosamt som du behöver för att må bra kan ett kosttillskott vara att rekommendera.
Det finns de som innehåller flertalet olika ämnen med liknande effekter, och det finns de som endast består av ett ämne; till exempel vitamin C, Zink eller liknande.
Viktigt att komma ihåg är att ett kosttillskott är precis vad det låter som; ett tillskott och alltså inget som ska ersätta varken en måltid, ett livsmedel eller en hälsosam kosthållning. Många väljer däremot att inta någon form av tillskott med en eller flera ämnen som har antioxidativ effekt, just för att säkerställa intaget och en god hälsa. Gör du det bör du all-tid hålla dig till den rekommenderade dagliga dosen och rådfråga läkare om du tar några mediciner eller liknande. Detta är speciellt viktigt då det i kombination med läkemedel el-ler i för stor mängd kan vara rent av skadligt och alltså få precis motsatt effekt.

Vad är ALA bra för?

ALA är ett populärt kosttillskott och en av de absolut mest kraftfulla antioxidanterna som finns. ALA står för alfa-liponsyra, på engelska Alpha-lipoic acid, och är en fettsyra som naturligt förekommer i bland annat inälvsmat och kött men även flertalet gröna grönsaker. ALA är även en kraftfull antioxidant, faktum är att det är en av de mest kraftfulla antioxi-danterna för hälsan.
Jämför man ALA med andra antioxidanter kan man se en del skillnader, skillnader där ALA sticker ut till det bättre. Bland annat har ALA visats kunna förbättra insulinkänslig-heten och därav även stabila blodsockernivåer, något som inte bara är bra för vår all-mänhälsa utan även kan vara en fördel under lågkaloridieter och viktnedgång.
ALA har flertalet olika positiva egenskaper. Några av de mest välkända positiva egen-skaperna och effekterna med just alfa-liponsyra är: förbättrad insulinkänslighet, hälso-samma blodsockernivåer, minskad oxidation (kraftfull antioxidant), minskat sötsug, under-lättad viktnedgång och en reducerad risk för nervskador.

Vad är fria radikaler?

Fria radikaler är en form av instabila molekyler, reaktiva ämnen, som kan skada vår kropp om de bildas i för hög utsträckning. Det som sker då är att en så kallad oxidativ stress skapas, något som kan vara positiv, men som framförallt är känd för sina negativa hälsoeffekter. En viss mängd kan vara fördelaktigt när vi till exempel är sjuka och vår kropp job-bar för att bekämpa ett virus eller en bakterie, men när halterna blir för stora kan det vara rent av skadligt då de bland annat har en del i utvecklingen av flera sjukdomar. Cancer samt hjärt- & kärlsjukdomar är de två som de flesta känner till, men de är även inblan-dade i flertaket inflammatoriska sjukdomar.
Dessa instabila molekyler finns naturligt i vår kropp och bildas vid flertalet olika tillfällen. Till exempel när vi tränar, men även när vi upplever stress, röker eller lider av en viss sjukdom. Men som sagt är de inte skadliga i rätt mängd utan det är endast när de hamnar i obalans med antioxidanterna de kan bli skadliga.