Ledhälsa mot ömmande och stela leder - Tillskottsbolaget
Ledhälsa
Vill du kunna träna och prestera på topp utan att behöva känna dig hindrad av ömmande och stela leder? Vi har kosttillskott som på ett naturligt sätt hjälper dina leder att hålla sig hela och friska. Sporter, aktiviteter eller motion som på ett eller annat sätt omfattar ansträngande moment kan leda till påfrestning för lederna och slitage på ditt skelett. Här har vi samlat produkter som underlättar och hjälper dig att behålla din aktiva livsstil.


Köp kosttillskott för ledhälsa hos Tillskottsbolaget

Kollagen
Kollagen är ett protein, ett fiberprotein, och kroppens vanligast förekommande sådant. Det finns i benstomme, leder (brosk, senor och ligament) men även hud. Det främsta användningsområdet för kollagen är att upprätthålla och förbättra ledernas hälsa men även stärka hud, hår och naglar. Som sagt finns kollagen naturligt i vår kropp och vi producerar själva kollagen, men nivåerna av proteinet minskar med åren beroende på flertalet faktorer. Först och främst minskar kroppens egna produktion redan vid ca. 25 års ålder. Då börjat man bryta ner mer än man hinner producera. Konsekvenserna av detta blir bland annat att huden åldras och ledernas hälsa försämras. När kollagenet minskar i vår kropp minskar de i densitet och flexibilitet. Det är många gånger detta som gör att vi kan uppleva ett obehag och smärta i leder och benstomme med åren.

Det finns ytterligare faktorer till att kollagenet minskar i vår kropp, fler än enbart ökad ålder. Till exempel kan en överdriven fysisk aktivitet bidra till minskad kollagenproduktion såväl som trauman och övervikt. Du kan läsa mer om kollagen HÄR. 

MSM
MSM är en förkortning för MetylSufonylMetan och är en svavelförening som vi finner naturligt i vår kropps ben och bindväv. Det främsta användningsområdet för MSM är just att bibehålla rörligheten i lederna och upprätthålla en god ledhälsa. Det ses ibland även som en så kallad skönhetsmineral då ytterligare ett vanligt användningsområde för MSM är att hålla en fin kvalitet på såväl hud som hår.

Studier har visat att personer med till exempel osteoartrit i knät som under en period tagit ett tillskott av MSM märkt en avsevärd skillnad i lederna. De upplevde en förbättrad funktion och även minskad smärta jämfört med innan de tog ett tillskott av MSM. Så upplever du besvär med rörligheten i dina leder eller till och med har större besvär kan MSM vara något för dig. Då MSM anses vara ett av de minst giftiga ämnena i naturen kan det ätas löpande utan att du behöver ha ett uppehåll. Vi har tillskott med enbart MSM men också tillskott med MSM i kombination med exempelvis kollagen och hyaluronsyra. Vilket som passar dig bäst och vilken dos du bör ta är svårt att svara på. Det bästa är oftast att testa sig fram när det kommer till MSM. Generellt rekommenderas 2-4 gram per dag men det kan vara klokt att börja med en något lägre dos om du tar ett rent MSM tillskott och öka vid behov. Du kan läsa mer om MSM HÄR.

Hyaluronsyra
Hyaluronsyra producerar kroppen naturligt men det finns även i flertalet kosttillskott för att främja ledhälsan. Det har en avgörande roll i framförallt vår ledvätska. Naturligt finns ämnet i kroppens hud och framförallt leder där det spelar en stor roll för stötdämpning och rörlighet.

Glukosamin
Glukosamin är en naturlig byggsten i vår kropp i bland annat broskbävnad, ben, hud, hår och andra kroppsvävnader. Det glukosamin gör är att smörja och ge näring till just brosket. Ett tillskott av glukosamin har visat sig ge goda resultat vid ledbesvär.

Kondroitinsulfat
Kondroitinsulfat har två primära syften. Det fungerar som stabilisator i bindväven och hjälper till att bevara brosket. Som byggsten hjälper den till att skydda mot nedbrytande enzymer och bidrar därigenom till att bibehålla broskets kvalitet. 

Sammansatta tillskott för förbättrad ledhälsa
Majoriteten av ovannämnda ämnen finns i separata tillskott, men även i sammansatta kosttillskott för att främja ledernas förhållande och hälsa. Flertalet av dessa kosttillskott är heltäckande och innehåller flertalet eller samtliga av ovannämnda ämnen, detta för att maximera ledhälsan och underlätta dosering. Ämnena samspelar väldigt bra ihop och kosttillskotten är ofta även berikade med Vitamin C som bland annat bidrar till en normal kollagenuppbyggnad.

Läs mer
SOLID Nutrition Collagen, 230 g
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet som dessutom smakar fantastiskt.
249 kr
Sportlab Joint Support, 90 tabs
33
Förbättra din ledhälsa med Sportlab Joint Support och dess unika sammansättnin...
199 kr (299 kr)
Star Nutrition Ultimate MSM, 90 caps
Ultimate MSM Caps är ett högkvalitativt MSM-tillskott från Star Nutrition. Berikat ...
89 kr
Pureness Kollagen Beauty, 60 caps
Kollagen i kapselformat som stärker hud, naglar och hår.
129 kr
Redcon1 Foxtrot - Joint Support, 180 caps
25
Gör dina leder en tjänst - använd Redcon1 Foxtrot!
487 kr (649 kr)
Star Nutrition Ultimate Collagen, 180 tabs
Ultimate Collagen är ett högkvalitativt kollagentillskott från Star Nutrition. F...
249 kr
Star Nutrition Ultimate Joint Support, 90 caps
Star Nutrition Ultimate Joint Support är ett unikt kosttillskott framtaget för att fr...
249 kr
Pro Brands Collagen Beauty Boost, 60 caps
Det finns studier som pekar på att man kan sakta ner hudens åldrande med ett tillskott a...
299 kr
Elit Nutrition Strong Joint, 90 caps
Motverka förslitning och slitage på dina leder och muskler. I samband med fysisk trä...
249 kr
Swedish Supplements Flex Support, 180 caps
38
Tunga vikter resulterar ofta i ömmande leder. Flex Support är ett tillskott för dig...
249 kr (399 kr)
Fairing Joint Fusion, 120 caps
Joint Fusion skyddar dina leder och ditt skelett från slitage vid hård fysisk träni...
279 kr
Bättre Hälsa Collagen Plus Joint Support, 224 g
Collagen plus joint support från Bättre Hälsa är ett collagentillskott fö...
399 kr

Köp nu. Betala senare med Klarna.